Puikus pyragas su mėlynių uogiene, puriu kremu ir paprastu biskvitu. Šis desertas tikrai nusipelno minkščiausio ir gardžiausio pyrago su mėlynių uogiene titulo!
Sudėtis
Tešla
- 4 kiaušiniai
- 8 šaukštai drungno vandens
- 8 šaukštai cukraus
- 8 šaukštai miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui
- kiaušinio baltymai
- 2 šaukštai cukraus pudros
- mėlynės ir mėlynių uogienė
- pusės citrinos sultys
- 0,5 šaukštelio krakmolo
Gaminimas
Biskvito tešlą paruoškite tradiciškai. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei vandeniu. Galiausiai į tešlą sudėkite miltus ir kepimo miltelius. Išplakite kiaušinių baltymus ir lengvai įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos ir kepkite. Likus maždaug 10 min. iki kepimo pabaigos uždėkite įdarą. T. y. mėlynių uogienę ir kremą.
Paruoškite kremo sluoksnį. Išplakite baltymus ir įdėkite apie 2 šaukštus cukraus pudros. Tada supilkite citrinos sultis ir, plakdami, pridėkite šiek tiek krakmolo. Kremo sluoksnį dėkite po uogienės ant beveik iškepusio biskvito ir palikite kepti iki medaus spalvos. Papuoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!
Trupininis pyragas, kuris primena vaikystę. Iškepkite jį tuoj pat!
Šis pyragas buvo pavadintas dėl ypatingos surinkimo technologijos. Šis trupininis pyragas yra gana kietos tešlos, bet tiesiog tirpstantis burnoje.
Į pyragą galite dėti bet kokią uogienę, tačiau geriau nenaudoti per skystos. Taip pat nėra labai patogu įdare rasti didelių sėklų, pavyzdžiui, iš vyšnių.
Trupininis pyragas
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 200 g margarino
- 250 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 500 g miltų
- 200 g uogienės
Gaminimas:
Ištirpinkite margariną, tada supilkite į gilų dubenį.
Ištirpintą margariną sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.
Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kitus ingredientus. Miltai turėtų būti dedami palaipsniui, gerai išmaišant.
Minkykite tešlą ir padalykite ją į 2 dalis. Viena iš jų turėtų būti šiek tiek didesnė nei kita. Tada sudėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Iškočiokite didžiąją dalį tešlos ir sudėkite į kepimo indą. Iš anksto padengtą kepimo popieriumi.
Ant tešlos dėkite uogienę. Tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Antrąją tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite, tolygiai uždengdami įdarą. Tačiau jei tingite tarkuoti, gali tiesiog smulkiai sutrupinti rankomis.
Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių, kepkite maždaug 25 minutėms.
Trupininis pyragas iškeptas, skanaus!