Šiandien su visais kulinarijos mėgėjais dalinamės nuostabiu receptu, kuris daugelį metų mane gelbėja. Štai kaip pasigaminti subtiliausią sluoksniuotą tešlą, puikiai tinkančią saldiems ir pikantiškiems patiekalams. Esu tikra, kad nėra nieko paprasčiau. Būtinai išsaugokite straipsnį ir pasidalykite su draugais.
Kaip pasigaminti sluoksniuotą tešlą?
Jums reikės:
- 650 g kvietinių miltų
- 220 ml ledinio vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 360 g sviesto arba margarino
- 1 šaukštelio acto 9%
Gaminimas:
Visi sluoksniuotos tešlos ingredientai turi būti šalti. Sviestą ar margariną galima palaikyti šaldiklyje, likus kelioms valandoms iki gaminimo. Miltus persijokite į dubenį ir ten sutarkuokite šaltą sviestą. Viską išmaišykite. Turėtumėte gauti sviesto ir miltų trupinius.
Išmaišykite druską lediniame vandenyje ir sumaišykite su actu. Dalimis supilkite skystį į tešlą ir viską išmaišykite. Tuomet tešlą reikia suspausti į vieną gumulą. Neminkykite visko per ilgai.
Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą, kad atvėstų ir taptų tvirtesnė. Po valandos iškočiokite ploną stačiakampį, lengvai apibarstykite miltais ir tris kartus sulenkite. Po to uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Viskas, sluoksniuota tešla paruošta. Galite ją laikyti šaldiklyje ir reikalui esant atitirpinti šaldytuve.
Visą darbo eigą galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus.