Šį patiekalą prisimenu dar iš savo vaikystės. Mano senelė šiuos blynus gamindavo iš pirmųjų vasarinių obuolių, todėl jų laukdavome tarsi didžiausios šventės. Šiandien tokius blynus kepu savo vaikams: jiems toks patiekalas patinka ne mažiau, negu man pačiai. Jei norite šiek tiek pasisaldinti sau gyvenimą, šis blynų receptas jums tikrai patiks.
6 porcijoms reikės:
250 g miltų;
4 obuolių;
2 kiaušinių;
200 ml pieno;
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštų aliejaus;
Žiupsnelio druskos;
Cukraus (pagal skonį).
Kaip gaminti?
Į dubenį supilkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus.
Pamažu pilkite pieną, maišykite.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Obuolius pabarstykite vaniliniu cukrumi.
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus.
Įmerkite obuolių griežinėlį į tešlą, kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
Iškeptus blynelius dėkite ant popierinių rankšluosčių – tai padės pašalinti riebalų perteklių.
Pabarstykite cukrumi ir patiekite.
Skanaus!