Tai puikus pasirinkimas šeštadienio priešpiečiams.
Sudedamosios dalys:
Tešlai:
- Varškė – 200 g
- Kiaušiniai – 3 vienetai
- Cukrus – 3 valgomieji šaukštai
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Miltai – 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
Įdarui:
- Uogienė arba džemas
Paruošimo būdas:
- Kiaušinius ir cukrų suplakite plaktuvu, tada sudėkite varškę, miltus, sviestą ir kepimo miltelius.
- Gerai išplakite elektriniu maišytuvu.
- Iškepkite didelius blynus keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių po 4-5 minutes.
- Paruoštus blynus aptepkite uogiene arba džemu, susukite.
- Susuktus blynus supjaustykite riekelėmis nedidelėmis porcijomis ir patiekite ant stalo.
Gero apetito!