Obuoliai yra visiems prieinamas vaisius, iš kurio galima pagaminti labai daug skanių patiekalų.
Obuoliai naudojami ne tik desertams. Šio vaisiaus skonis ypač įdomus, kai jis sumaišomas su kitais ingredientais.
Mes siūlome 5 receptus, kurie tikrai padės kitaip pažvelgti į obuolius.
1. Raudonieji kopūstai su keptais obuoliais
Jums reikia troškinti raudonuosius kopūstus ir tuo pačiu metu kepti cukinijų ir obuolių skilteles orkaitėje.
Taip pat galite kepti svogūnų žiedus, jei jie jums patinka. Kai viskas bus paruošta, sudėkite ingredientus ant lėkštės, nemaišykite produktų tarpusavyje.
Apipilkite produktus alyvuogių aliejumi ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Įdaryti kepti obuoliai
Naudingas receptas, todėl dažnai įtraukiamas į sveikos mitybos racioną.
Iš obuolio reikia išpjauti šerdį, o į jo vietą įpilti kelis šaukštus cukraus (pagal skonį), cinamono ir graikinių riešutų.
Kepimas užtruks 30–40 minučių, tačiau periodiškai tikrinkite savo desertą.
3. Salotos su obuoliais ir mocarela
Jums reikės: špinatų, salotų lapų, graikinių riešutų, mažų mocarelos gabaliukų, obuolių.
Obuolius reikia supjaustyti plonomis riekelėmis, o sumaišyti su spanguolių padažu jie taps švelnūs ir minkšti.
Padažui paruošti reikalingi ingredientai: 500 gramų šviežių ar šaldytų spanguolių, 200 gramų cukraus, 1 apelsino sultys, 50 mililitrų vandens, 1 šaukštelis muskato.
Visiškai nebūtina užpilti salotų padažu, geriau palikti jį atskirame inde ir kai valgysite, įsidėsite jo tiek, kiek norite.
4. Salotos su obuoliais ir moliūgais
Receptas yra labai paprastas: supjaustykite kubeliais moliūgą, obuolius ir avokadus.
Galite visa tai apibarstyti saulėgrąžų sėklomis ir papuošti mėtomis ar baziliku.
Šių salotų šviežumas suteiks gyvybingo ir malonaus skonio įspūdį.
Į receptą taip pat galite įtraukti graikinius riešutus.
5. Švieži įdaryti obuoliai
Kepimas yra įprastas dalykas obuoliams, tačiau kai kurie žmonės eksperimentuoja su įdarais ir šviežiais vaisiais.
Būtina išpjauti šerdį, o į jos vietą galite supilti varškę ir graikinius riešutus. Pagal skonį galite pridėti cukraus ir cinamono.
Šis desertas suteiks šviežiems obuoliams subtilaus skonio.
Turgus ir parduotuvės yra pilnos paprastų gaminių, kuriuos galima paversti tikrais skanėstais.
Obuoliai yra puikus to įrodymas. Virtuvėje galite ir turėtumėte eksperimentuoti, todėl pradėkite nuo vieno naudingiausių vaisių.
Skanaus!