Išbandykite šį originalų receptą iš „YouTube“ kanalo ir būsite juo sužavėti.
Originalus užkandis, užklupus netikėtiems svečiams arba skanus patiekalas visai šeimai, kuriuo galėsite bet kada pasilepinti!
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 stiklinės pieno (170 ml)
- 1 kiaušinio
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- 10 g sausų mielių
- 3 stiklinių paprastų miltų (300 g)
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos (6 g)
- 1 valgomojo šaukšto sviesto (36 g)
Įdarui:
- 200 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos (6 g)
- 1/2 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (6 g)
- 1 arbatinio šaukštelio kvietinių miltų (10 g)
- 1/2 arbatinio šaukštelio kmynų (6 g)
Gaminimo eiga:
Į didesnį dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinį ir sumaišykite su cukrumi bei sausomis mielėmis.
Palaipsniui suberkite miltus kartu su druska ir gerai išmaišykite.
Įdėkite šaukštą minkšto sviesto.
Išmaišykite vientisą tešlą ir 15 minučių palikite uždengtame dubenyje, kad pakiltų.
Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Į dubenį su malta mėsa pamažu suberkite smulkintą svogūną ir druską, kajeno pipirų ir kmynų mišinį. Galiausiai suberkite paprastus miltus.
Mėsos masę gerai išmaišykite.
Ant miltais pabarstyto stalviršio padėkite pakilusią tešlą ir kočėlu iškočiokite apvalų blyną.
Iškočiotą tešlą dėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos.
Iš mėsos masės suformuokite vidutinio dydžio kukulius ir sudėkite juos į lėkštę.
Tešlą supjaustykite žvaigždės formos pjūviais į aštuonias dalis, bet ne iki pačio krašto.
Ant kiekvienos supjaustytos dalies padėkite po vieną mėsos kukulį ir imdami tešlos kampelį iš vidurio, lenkite į platesnę dalį, į mėsos kukulio centrą, ir įspauskite.
Galiausiai aptepkite kiaušinio tryniu, papuoškite žaliosios paprikos gabalėliais, įspausdami juos į patį sulenktos tešlos kampą, pabarstykite aguonomis ir pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 35 minutes.
Iškepus supjaustykite ir patiekite ant stalo.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: