Vaikystę iš tikrųjų primena manų kruopos. Kiekvienas iš mūsų jas valgėme, nesvarbu, ar mums patiko, ar ne. Daugelis, pagalvoję apie manų kruopas, nesąmoningai susiraukia, nes prisimena košę su gumulėliais. Tačiau yra daug patiekalų, kurių skonį manų kruopos tik pagerina. Vieni iš tokių yra varškėtukai, kuriuos paruošite greitai ir lengvai.
Varškėtukai su manų kruopomis
Prisiminiau šį patiekalą, kai mano vaikai kategoriškai atsisakė valgyti manų kruopas ir varškę. Kartą vaikystėje močiutė man išvirė varškėtukų su manų kruopomis ir aš juos valgiau su didžiausiu malonumu. Vėliau močiutė man atskleidė šį receptą. Rezultato ilgai laukti neteko – patiekalas vaikams labai patiko. Aš juos taip pat valgau su malonumu, nebijodama priaugti svorio.
Jums reikės:
- 500 g varškės
- 6 šaukštų manų kruopų
- 1-2 kiaušinių
- cukraus pagal skonį
- 10 g vanilinio cukraus
- 25 g sviesto
Gaminimas:
Varškės riebumas gali būti toks, koks jums labiausiai patinka. Jei varškė yra naminė arba pakuotėje yra per daug drėgmės, geriau ją nusausinti. Norėdami tai padaryti, supilkite varškę į marlę ir stipriai išspauskite.
Tada varškę sudėkite į pakankamai gilų dubenį. Įberkite manų kruopų, įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite viską iki vientisos masės ir 10-15 minučių palikite tešlą pastovėti.
Tada sudėkite paruoštą tešlą ant plokščios lėkštės ir tolygiai paskirstykite. Visa tešla turėtų būti 2 centimetrų storio.
Pastatykite puodą su vandeniu ant viryklės, kad jis užvirtų. Tuomet naudokite įprastą šaukštą ar šakutę, kad suformuotumėte varškėtukus. Atskirkite mažus tešlos gabalėlius ir suleiskite į verdantį vandenį.
Varškėtukus su manų kruopomis virkite apie 2 minutes po to, kai vanduo puode vėl užvirs. Tada atsargiai išimkite juos šaukštu. Prieš patiekdami būtinai išmaišykite su sviestu, kitaip jie tarpusavyje sulips.
Taip lengvai pagaminami varškėtukai su manų kruopomis, kurie patiks vaikams ir suaugusiems. Šis patiekalas yra gana sotus, todėl ypatingai tinka ir pusryčiams. Tie, kurie nemėgsta saldžiai, recepte drąsiai gali pakeisti cukrų druska ir valgyti juos su grietine ar česnakiniu padažu. Skanaus!