Cukinijos yra daugiausiai vitaminų turinti daržovė. Ir kol cukinijų yra, turite jas maksimaliai išnaudoti. Paruošti jas paprasta, nes cukinijos dera su kitomis daržovėmis ir padažais. Norėdami išsaugoti visus vitaminus, turite jas tinkamai paruošti. Ir mes jums pasakysime, kaip tai padaryti.
Šiandien pasidalinsime su jumis keptų cukinijų receptu, kuris nustebins net pačius išrankiausius.
CUKINIJOS SU GRIETINE
Jums reikės:
- 800 g cukinijų
- 200 g grietinės
- 1 kiaušinio
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 šaukšto vandens
- 2 skiltelių česnako
- poros šakelių krapų
- druskos ir prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Į dubenį supilkite saulėgrąžų aliejų. Ten įberkite druskos ir prieskonių. Bazilikas ir raudonėlis labai tinka prie cukinijų. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Dabar sumaišykite cukinijas ir aliejų.
Sudėkite cukinijas ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 15 minučių.
Kol cukinijos kepa, paruoškite česnakinį grietinės padažą. Krapus nuplaukite ir supjaustykite. Česnaką išspauskite ir sumaišykite su grietine, suberkite krapus, gerai išmaišykite. Į šią masę įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus, tada įpilkite vandens ir vėl viską gerai išmaišykite.
Išimkite cukinijas iš orkaitės. Sudėkite jas į gilią keptuvę ir užpilkite grietinės padažu. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir kepinkite, nepamiršdami pamaišyti. Dabar jūsų skanus užkandis yra paruoštas, galite jį patiekti ant stalo!
Tai vienas iš mano mėgstamiausių vasaros užkandžių! Labiausiai žavi tai, kad galite apsieiti be papildomų kalorijų. Taigi, nepraleiskite nė akimirkos: pasimėgaukite sveiku cukinijų užkandžių, kol jų dar yra.
Skanaus!