Ingredientai
- petražolių šakelės, 4 vnt.
- cukinijos, 500 g
- sutrintas česnakas, 2 skiltelės
- kiaušiniai, 12 vnt.
- raudonos paprikos, 2 vnt.
- malti muskato riešutai, 1 šaukštelis
- svogūnų laiškai, 1 ryšelis
- druskos pagal skonį
- augalinis aliejus, 4 šaukštai
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Paprikas nuplaukite, įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 200° C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Iškepus sudėkite į sandarų indą ir leiskite atvėsti. Tada nuimkite odą ir pašalinkite šerdį. Plonai supjaustykite minkštimą. Nulupkite cukiniją, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Nuplaukite svogūnų laiškus ir petražoles, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir supjaustykite česnaką.
2 žingsnis
Suplakite 4 kiaušinius su svogūnu, petražolėmis, česnaku, žiupsneliu muskato, druska ir pipirais.
3 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus ir supilkite išplaktus kiaušinius. Po 1,5 min. gautą omletą perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
4 žingsnis
Suplakite dar 4 kiaušinius su prieskoniais ir paprikomis. Kepkite su 1 valg. š. aliejaus 1,5 min.
5 žingsnis
Uždėkite antrąjį omletą ant pirmojo.
6 žingsnis
Įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite cukinijas 5 minutes. Suplakite likusius kiaušinius su prieskoniais, supilkite į keptuvę su cukinijomis ir kepkite 1,5 min. Visus omletus perkelkite į kepimo formą, susluoksniavę vienas ant kito. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180° C, 15 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti, išimkite iš formos, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Skanaus!