Naujose kulinarinėse knygose vis daugiau dėmesio skiriama gražiam paveiksliukui ir patiekalo unikalumui. Tik nedaugelis žmonių tikrai gamina maistą pagal tokius receptus. Juose esantys produktai dažniausiai yra brangūs, o gaminimo procesas reikalauja tam tikrų įgūdžių, technikos ir laiko. Senos receptų knygos yra visai kas kita. Ten receptai yra paprasti ir prieinami, tokie, kaip soti kiaušinienė ir duona pusryčiams.
Tai primena orkaitėje keptus kiaušinius. Duonos riekelė patiekalui suteikia sotumo. Žinoma, dietos besilaikantiems žmonėms tokie pusryčiai bus per daug kaloringi. Tačiau kartais galite sau leisti tokią silpnybę. Nes tai tikrai beprotiškai skanu. Ir paruošiama labai greitai!
Jums reikės:
- Kiaušinių 4 vnt.
- Batono 150 g
- Kietojo sūrio 50 g
- Sviesto 50 g
- Pieno 2 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Žalumynų pagal skonį
Gaminimas:
Paimkite kepimo indą aukštomis sienelėmis ir ištepkite aliejumi. Supjaustykite duoną mažais kubeliais ir suberkite į indą, apibarstykite druska ir sudėkite pusę sviesto.
Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir suberkite ant duonos. Padarykite keturis įdubimus ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį.
Įberkite druskos, pipirų ir sudėkite likusį sviestą. Supilkite pieną.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite kiaušinius 10-15 minučių. Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite, kol kiaušinienė dar karšta.