Varškėtukai man visada primena vaikystę, juos valgydavau su grietine ar uogiene. Tiesa, po to tekdavo plauti virtuvę ir mane. Dabar dažnai į kulinarinius nuotykius įtraukiu ir savo vaikus. Bet mes niekada negaminame virtinukų. Nes žinau nuostabų receptą. Tinginių varškėtukai su manų kruopomis gaminami itin greitai.
Prieš pradėdami gaminti, padėkite puodą su vandeniu ant ugnies. Žinau, kad kol vanduo užvirs, tešla bus paruošta. Kad varškėtukai išlaikytų formą, aš naudoju tik sausą varškę. Jei nemėgstate manų kruopų, galite jas pakeisti miltais. Tačiau kruopų dėka tešla tampa švelnesne. Šiame recepte viskas tobula: rankos ir stalas lieka švarūs, o varškėtukų skonis yra labai turtingas. Nieko nelaukite ir išbandykite!
Jums reikės:
- Varškės 500 g
- Kiaušinių 1-2 vnt.
- Manų kruopų 5-6 šaukštų
- Vanilinio cukraus 10 g
- Cukraus pagal skonį
- Sviesto 25 g
Gaminimas:
Jei varškė per drėgna, išspauskite. Norėdami tai padaryti, sulenkite marlę keliais sluoksniais, įdėkite varškę, sandariai suvyniokite, ir išspaudę skysčio perteklių, palikite nuvarvėti.
Varškę perdėkite į gilų dubenį. Įmuškite kiaušinius, įberkite cukrų, vanilinį cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 5–10 min.
Paimkite didelę plokščią lėkštę. Ant jos perkelkite tešlą ir tolygiai paskleiskite. Jūs turėtumėte gauti 1,5–2 cm storio sluoksnį.
Užvirkite vandenį, lengvai pasūdykite. Šaukštu atskirkite mažus tešlos gabalėlius ir suleiskite juos į verdantį vandenį.
Kai vanduo vėl užvirs, virkite varškėtukus dar 1–1,5 min. Tada išimkite kiaurasamčiu, sudėkite į dubenėlį, pagardinkite sviestu ir patiekite.