Mėgstu gaminti, bet kartais ir pavargstu nuo to. Todėl, kai tingiu stovėti prie viryklės, bet vis tiek reikia kažką pagaminti, griebiuosi įvairių gudrybių. Kiekviena namų šeimininkė turi savo greitų patiekalų, kuriuos galima paruošti per kelias minutes. Ir šiandien jums pasakysime, kaip paruošiamas mėsos pyragas be tešlos.
Sultingas maltos mėsos pyragas yra greitas ir paprastas patiekalas. Tačiau paragavę, negalėsite pamiršti šio skanėsto. Kelis kartus patiekiau jį ant šventinio stalo ir sulaukiau daug teigiamų atsiliepimų. Man tai yra svarus argumentas, norint skubiai iškepti mėsos pyragą.
Jums reikės:
- Batono 1 vnt.
- Pieno 250 ml
- Vištienos faršo 150 g
- Kiaulienos faršo 150 g
- Svogūno 1 vnt.
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kietojo sūrio 100 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į dubenį su malta mėsa, pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite rankomis.
Batoną supjaustykite riekelėmis, išmirkykite piene (150 ml) ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Šaukštu padarykite mažas įdubas kiekvienoje riekelėje.
Paruoštas įdubas užpildykite malta mėsa. Atskirai išplakite kiaušinius su 100 ml pieno ir žiupsneliu druskos. Supilkite mišinį ant duonos ir mėsos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą 30-35 minutes. Tada apibarstykite paviršių tarkuotu sūriu ir dar 5-7 minutes kepkite orkaitėje.