Norėdami valgyti sveikus ir dietinius pusryčius, nebūtina virti avižinių dribsnių. Kas svarbiausia ryte? Teisingai, kad maistas būtų pagamintas greitai ir būtų sotus, todėl šis omletas maišelyje yra kaip tik jums.
OMLETAS MAIŠELYJE
Omletas gali būti paruoštas maišelyje, stiklainyje, net puodelyje! Maiše paruoštas omletas pasirodo labai švelnus, minkštas ir sultingas, tačiau tuo pat metu gana tankus. Porėtas ir be lašelio aliejaus.
Jis skanus kaip omletas iš darželio ar stovyklų tolimoje mūsų vaikystėje! Labai švelnus.
Jums reikės:
- 3 kiaušiniai
- 150 ml pieno
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius mikseriu ar šakute, bet ne į purias putas. Įpilkite pieno ir vėl išplakite.
Paimkite maišelį (tinka kepimo rankovė) ir supilkite kiaušinių mišinį. Jei neturite specialių pakuočių, naudokite įprastus vienkartinius maišelius. Tai nėra labai naudinga, bet kartą įmanoma.
Jei jums nepatinka pakuotės variantas, supilkite būsimą omletą į stiklainį. Supilkite mišinį į įprastą stiklinį indą ir uždarykite guminiu dangteliu. Dangtelyje padarykite vieną ar dvi skylutes.
Įdėkite stiklainį į nedidelį puodą su šaltu vandeniu. Kad stiklainis nuo temperatūros neskilinėtų, po juo uždėkite kitą guminį dangtį.
Virkite omletą 10-20 minučių. Gaminimo laikas priklauso nuo kiaušinių skaičiaus ir puodo tūrio.
Į omletą, jei norite, įmaišykite kumpio, sūrio, žolelių, pomidorų.
Išimkite gatavą omletą iš maišelio ar stiklainio ir nedelsdami patiekite prie stalo. Gero apetito!
Beje, omletas gali būti verdamas dalimis ir kepamas orkaitėje. Arba įprastame dubenyje su dangčiu. Visada būna skanu, be jokio papildomo vargo.