Sodrus omletas – kiekvienos šeimininkės, kuri siekia pamaloninti savo šeimą ne tik skaniais ir sveikais, bet ir gražiais pusryčiais, svajonė. Tačiau ne visada pavyksta šį kiaušinių patiekalą padaryti minkštą ir porėtą. Yra daug gudrybių, kurias išbandžiusi galiu drąsiai teigti, kurios jų yra veiksmingos.
Kažkas man patarė į omletą įberti miltų, kad būtų puresnis. Žinoma, šis ingredientas padeda patiekalui išlaikyti formą, tačiau sugadina skonį. Kartą draugas rekomendavo į kiaušinių mišinį įberti sodos. Poringumas buvo užtikrintas, bet skonis vėl nukentėjo. O štai kaimyno patarimai tikrai padėjo, dabar tai darau vieninteliu būdu. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti nuostabų omletą!
Ingredientai
- 5 kiaušiniai
- druska pagal skonį
- 150 ml pieno
- sviestas pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Kiaušinius šakute išmaišykite su druska iki vientisos masės.
2. Supilkite pieną ir atsargiai išmaišykite ingredientus.
3. Įkaitinkite ketaus keptuvę su sviestu. Kepkite kiaušinių mišinį ant stiprios ugnies lygiai 2 minutes, uždengę.
4. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite dar 5 minutes.
5. Išjunkite ugnį ir palikite omletą „pabūti“ dar 10 minučių.
Vieną kartą ir visiems laikams atsiminkite šiuos aiškius nuostabaus omleto gaminimo nurodymus, ir ypač 10 minučių taisyklę. Jūsų pusryčiai daugiau „nesukris“ ir „nesusitrauks“. Jei mėgstate dieną pradėti nuo kiaušinių patiekalų, rekomenduoju šiuos kiaušinių pusryčius!
Skanaus!