Varškėtukai yra toks paprastas, prieinamas ir sotus patiekalas, tačiau kažkodėl jį pamirštame. Ir tik netikėtai pastebėję receptą – prisimename. Galite jų paragauti kavinėje, tačiau juk daug skaniau išsikepti juos namuose.
Todėl, kai vienoje reklamoje pamačiau varškėtukus, nedelsiant prisiminiau savo legendinį receptą.
VARŠKĖTUKAI, KEPTI KEPTUVĖJE
Jums reikės:
- 400 g varškės
- 1-2 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- 2-4 šaukštų miltų
- druskos, vanilino ir cinamono pagal skonį
- 3 šaukštų augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia sudėkite varškę į patogų indą, įberkite druskos ir cukraus, tada sutrinkite. Galite naudotis šakute. Tai yra greitas, efektyvus metodas, nereikalaujantis papildomos įrangos.
Į varškę įmuškite kiaušinį ir palaipsniui suberkite miltus. Minkykite ir maišykite šakute, kol gausite vienalytę masę.
Masę susukite į volelį. Patys pasirinkite norimą storį, priklausomai nuo to, kokio dydžio bus varškėtukai. Tešlos minkyti nebūtina, pakanka tik suformuoti.
Supjaustykite volelį lygiomis dalimis, tai bus varškėtukai. Kad tešlos gabalėliai nepriliptų prie peilio ašmenų, pamirkykite jį miltuose. Dabar varškėtukus galite suapvalinti, kad jų forma būtų šiek tiek dailesnė.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite varškėtukus. Kad nenusidegintumėte, naudokitės mentele. Ugnis neturi būti per didelė, nes kitaip šis skanus patiekalas gali sudegti.
Jūs taip pat neturėtumėte kepti per ilgai. Pakanka įsitikinti, kad viena pusė yra parudavusi, tada apverskite ir kepkite, kol paruduos kita pusė.
Varškėtukai iškepę, jei norite popierinio rankšluosčio pagalba galite nusausinti riebalų perteklių. Išdėliokite juos lėkštėse ir patiekite.
Galite atsisakyti cinamono ir vanilės, jei nemėgstate tokių derinių. Norėdami pasiekti geriausią konsistenciją, taip pat galite keisti miltų, cukraus ir druskos kiekį. Patiekite varškėtukus su grietine, uogiene ar medumi.
Jei kilo neaiškumų pažiūrėkite vaizdo įrašą, jame yra parodyta visa gaminimo eiga.
Norint paruošti šį gardų patiekalą, jums užteks penkiolikos minučių. Skanaus!