Visi žino, kad dieną reikia pradėti nuo sveikų ir sočių pusryčių. Geriausiais variantais laikomi avižiniai dribsniai ir kiaušiniai. Bet kas bus, jei sujungsime abu? Galime patikinti, kad rezultatas bus puikus. O šiam patiekalui pagaminti reikia labai nedaug laiko.
Kepimui rinkitės įprastą avižinę košę. Tačiau nepamirškite, kad greitai paruošiama košė netinka. Šie pusryčiai turi mažai kalorijų, tačiau juose yra daug vitaminų ir organizmui būtinų medžiagų. Tai taip pat yra dvigubas sotumas.
Jums reikės:
- Avižinių dribsnių 50 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Dribsnius suberkite į sausą keptuvę. Kepkite juos 3 minutes ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kad avižiniai dribsniai tolygiai paruduotų.
Kai dribsniai bus aukso rudos spalvos, įmuškite kiaušinius ant viršaus. Pagardinkite druska ir pipirais, galite įdėti ir kitų, mėgstamų prieskonių.
Keptuvės turinį nedelsdami išmaišykite, kad kiaušiniai būtų visiškai susimaišę su dribsniais. Uždenkite dangčiu.
Kepkite blyną apie 3 minutes. Jo nereikia maišyti ar apversti. Jei blynas išlaiko formą ir iš viršaus dingo skystos vietos, jis yra paruoštas.