Varškėtukai yra tradicinis varškės patiekalas, kurį galima kepti orkaitėje arba keptuvėje. Juos ypatingai mėgsta vaikai ir smaližiai.
Manoma, kad naminiai varškėtukai yra skanesni, jei kepami keptuvėje ir visai be miltų. Mūsų redaktoriai iš esmės su tuo nesutinka. Kam apsiriboti įprastu receptu, kai galite eksperimentuoti? Be to, rezultatas to tikrai vertas.
Šiandien siūlome jums varškėtukų su miltais ir manų kruopomis receptą. Jei gaminsite pagal mūsų receptą, gausite purius varškėtukus be lašo aliejaus.
Purūs varškėtukai orkaitėje
Jums reikės:
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 5 šaukštų manų kruopų
- 2 šaukštų miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- druskos pagal skonį
- grietinės ar uogienės
Gaminimas:
Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus grietinę. Taip gausis tešla.
Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių, o geriausia – valandą.
Suformuokite tešlą į dešrą, supjaustykite ją į 16 dalių.
Iš kiekvieno gabaliuko padarykite 1,5 cm storio plokščią apskritimą.
Kiekvieną varškėtuką aptepkite kiaušiniu ir sudėkite į kepimo skardą. Visą skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 20 minučių.
Varškėtukus patiekite dar šiltus su grietine ar uogiene.
Dabar jūs žinote, kaip ruošti šį patiekalą, kad jis gautųsi purus ir neriebus. Žinoma, jei juos kepsite keptuvėje, rezultatas taip pat bus geras. Kai kuriems žmonėms patinka burnoje tirpstanti keptos varškės pluta, ypač kartu su saldžia uogiene.
Skanaus!