Kas gali būti geriau nei skanūs varškėčiai pusryčiams? Ko gero, šiame delikatese viskas gerai. Subtili tekstūra, malonaus saldaus ir rūgštaus skonio balansas, patraukli išvaizda. Atrodytų, kad padaryti šį patiekalą dar sėkmingesnį neįmanoma. Bet mes įtikinsime jus priešingai. Šiandien jūs sužinosite, kaip gaminti kvapnius varškėčius su bananais.
Iš tikrųjų patiekalą yra juokingai lengva paruošti. Pirmiausia turite pagaminti klasikinę varškės tešlą. Antra, sudėti ten supjaustytą bananą. O tada suformuokite varškėčius ir juos apkepkite. Bet jei norite, kad desertas būtų mažiau riebus, orkaitėje galite lengvai iškepti juos orkaitėje. Tai pasirodys taip pat skanu!
Jums reikės:
- Varškės 500 g
- Kvietiniai miltai 100 g
- Kaušinis 1 vnt
- Cukrus 50–100 g
- Bananai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Druska žiupsnelis
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
Gaminimas:
Varškę sutrinkite per sietelį. Tada sumaišykite su išsijotais miltais, druska ir kepimo milteliais. Įpilkite cukraus ir kiaušinių. Gerai išmaišykite.
Bananus nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į tešlą. Gerai išmaišykite masę. Tada suformuokite varškėčius, lengvai juos apvoliokite miltuose.
Kepkite 4–5 minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Uždenkite keptuvę.
Vafliai elektrinėje keptuvėje. Receptas, kurį norėsite išmokti mintinai!
Jei namuose turite senovinę vaflinę, tuomet vafliai pagal šį receptą jūsų namuose bus kievieną sekamdienio rytą. Jie yra traškūs ir skanūs.
Internete yra daug vaflių receptų, tačiau šis yra tobulas. Jame yra minimalus ingredientų kiekis ir tai garantuoja skonį iš vaikystės! Tokie vafliai gali būti patiekti su grietinėle arba virintu kondensuotu pienu. Galite eksperimentuoti su įdaru pagal savo skonį.
Jums reikės:
- 300 g miltų
- 5 kiaušiniai
- 1 pakuotė margarino ar sviesto
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia, naudodamiesi šakute ar mikseriu, sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukrų. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išplakite. Tada suberkite išsijotus miltus. Maišykite mišinį kol jis pasidarys skystos grietinės konsistencijos. Tešla paruošta!
Prieš pirmąjį vaflį galite sutepti keptuvės paviršių nedideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus. Įsitikinkite, kad prietaisas yra pakankamai įkaitęs. Dažnai tai užtrunka ne ilgiau kaip 4-5 minutes. Ant apatinio paviršiaus paskleiskite 2–3 šaukštus tešlos ir uždarykite vaflinę. Būkite atsargūs, nes šiuo metu iš jo išeina garai, todėl geriau iš anksto užsidėti pirštines kepimui.
Paprastai vafliui iškepti reikia nuo 20-30 sekundžių iki 1,5-3 minučių. Viskas priklauso nuo jūsų įrenginio nustatymų. Patikrinkite pasirengimą tiesiog pažvelgdami į vaflinės vidų. Jei vaflis yra visiškai auksinis, galite jį išimti. Norėdami iš jo pagaminti vamzdelį, turite jį kuo greičiau susukti. Pabaigoje palaikykite keletą sekundžių, kad ji išlaikytų savo formą. Vaflis labai greitai kietėja. Pakartokite procesą su likusia tešla.