Kiekvieno žmogaus pusryčiai yra skirtingi. Kai kuriems užtenka puodelio kavos, kiti mano, kad sotūs pusryčiai yra produktyvios dienos raktas. Bet visi sutinka, kad tai turėtų būti greitai paruošiama. Siūlome puikų variantą tingiems varškės pusryčiams. Varškės apkepas keptuvėje bus gera alternatyva.
Receptas yra gana paprastas, o kompozicija leidžia paruošti tokius pusryčius nors ir kiekvieną dieną. Pabandykite vieną kartą pasigaminti pyragą su varške ir jūsų namiškiai jo prašys dar ir dar.
Jums reikės:
- Varškės 180-200 g
- Kiaušinio 1 vnt
- Kvietinių miltų 80 g
- Cukraus 2,5-3 šaukštų
- Obuolio 1 vnt
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Druskos žiupsnelio
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinį ir cukrų. Įpilkite varškės ir druskos, gerai sutrinkite į vienalytę masę.
Supilkite per sietą persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštą varškės tešlą.
Supjaustykite obuolį smulkiais gabalėliais ir suberkite į tešlą. Obuolį taip pat galite sutarkuoti rupia tarka, tačiau reikės pašalinti sulčių perteklių.
Keptuvę ištepkite aliejumi ir supilkite tešlą, išlyginkite šaukštu ar mentele. Uždenkite ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
Mentele apverskite pyragą į kitą pusę. Uždenkite ir kepkite dar 5-10 minučių. Įdėkite paruoštą pyragą į lėkštę.
Patiekite iškart, kol pusryčiai dar šilti. Bus labai skanu su grietine ar uogiene. Išvirkite puodelį arbatos, supjaustykite ir mėgaukitės skaniais pusryčiais.