Ar jūs taip pat turite patiekalą, kurį jūsų šeima yra pasirengusi valgyti pusryčiams, pietums ir desertui? Mano atveju tai yra pica. Išmokau ruošti greitą picą su įvairiais pagrindais. Pagal skonį neatskirsi, bet patiekiama ant stalo daug greičiau. Juk tik greita pica keptuvėje gali būti geresnė už įprastą picą.
Geriausi pusryčiai yra greita pica su dešra ir sūriu. Tokia klampi ir sultinga, tarsi sukurta kaprizingiems valgytojams. Kol jie atsikelia, aš bėgu pjaustyti batono. Ar tikrai pagalvojote, kad pagrindą gaminsiu iš tešlos?
Jums reikės:
- Batono
- Virtos dešros 80 g
- Kietojo sūrio 100 g
- Kiaušinių 4 vnt
- Pieno 50 ml
- Pomidoro 1 vnt
- Kečupo 1 valgomojo šaukšto
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Svogūnų laiškų pagal skonį
Gaminimas:
Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite pieną ir viską išplakite. Supjaustykite batoną riekelėmis. Jos turėtų tilpti į keptuvę.
Supjaustykite dešrą ir pomidorą plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Tada pamirkykite batono riekeles kiaušinių mišinyje, dėkite į keptuvę.
Ant viršaus užpilkite likusią kiaušinių masę. Uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite ant silpnos ugnies, kol pagels. Tada apverskite, uždėkite pomidorų padažo.
Sudėkite ant viršaus dešrą su pomidorais, viską pabarstykite smulkintomis žolelėmis, tarkuotu sūriu ir prieskoniais. Vėl uždenkite keptuvę. Kepkite, kol sūris ištirps.