Paprasti blynai arba lietiniai tradiciškai yra laikomi vienu geriausių pusryčių variantų. Tačiau kai kurie receptai yra naudingesni už kitus. Žinoma, įprastus miltus galite pakeisti pilno grūdo miltais ir beveik visiškai atsisakyti cukraus. Arba palikite klasikinį receptą ir eikite kitu keliu, patiekalą paversdami tikra vitaminų bomba. Patikėkite, avižiniai blynai jus nustebins.
Juose yra tik 3 pagrindiniai ingredientai. Kadangi mūsų pusryčiai turėtų būti kuo naudingesni ir tuo pačiu išlikti maistingi, miltus pakeisime avižiniais dribsniais. Kiaušiniuose yra daug baltymų, todėl juos paliekame kaip ir klasikiniame blynų recepte. O štai skonio pagrindu taps sultingi žalumynai, kurie suteiks ir originalią spalvą, ir pridės nemažai vitaminų.
Kaip gaminti avižinius blynus su špinatais
Vitamininius blynus pagaminti nesunku. Pakanka visus ingredientus suplakti elektriniu maišytuvu ir kepti. Galite į juos įvynioti įdaro arba į įdėti šiek tiek sūrio. Bandom?
Ingredientai
- 150 g špinatų
- 2 kiaušiniai
- 50 g sviesto
- druska pagal skonį
- 150 g avižinių dribsnių
- 400 ml vandens
- 50–100 g kietojo sūrio
- juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite, tada sudėkite į trintuvą. Suberkite avižinius dribsnius ir kiaušinius, užpilkite 200 ml vandens ir išplakite. Palikite 30 minučių, kad išbrinktų.
2. Po to pagal skonį pasūdykite ir įberkite pipirų, supilkite likusį vandenį ir vėl plakite trintuvu iki vientisos masės.
3. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją trupučiu sviesto (tai reikia padaryti prieš kiekvieną naują blyną). Supilkite samtį tešlos ir plonu sluoksniu paskleiskite ant keptuvės dugno.
4. Sūrį iš anksto sutarkuokite. Kai tešla šiek tiek apkeps, vieną blyno pusę apibarstykite sūriu ir uždenkite ją kita puse. Galite apversti šį „voką“, kad jis nesudegtų.
Jei gaminate špinatų-sūrio blynus, geriausia juos patiekti karštus. Keletą šių vokų galima pasiimti su savimi į darbą. Vaikai taip pat mielai juos valgo. Vaikams patinka neįprasta spalva, o dar svarbiau, blynai yra ir labai maistingi. Taigi, pirmyn pirkti špinatų ir laikas kepti!