Neseniai draugas man padovanojo vaflinę, nors aš niekada nevalgiau vaflių. Tačiau draugas patikino, kad tai – tobuli pusryčiai. Porą dienų prietaisas tik žiūrėjo į mane priekaištingai, o tada nusprendžiau pabandyti pasigaminti belgiškus vaflius. Štai taip dabar prasideda mano rytas!
Man patinka, kad skanėstas yra sotus ir saldus. Dažniausiai minkštus belgiškus vaflius apibarstau cukraus pudra arba užsidedu jogurto ar grietinės. Labai skanu su kaušeliu ledų ir vaisiais. Tie, kurie turi vaflinę, išbandykite šį receptą!
Ingredientai
- 100 g sviesto
- 230 ml pieno
- 180 g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 0,5 a. š. druskos
- 2 g vanilinio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Supilkite pieną, suberkite kepimo miltelius, vanilę ir miltus, užminkykite tešlą.
2. Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Švelniai įmaišykite kiaušinio baltymą į trynių masę.
3. Gerai pašildykite vaflių formą. Į kiekvieną skyrių įpilkite 2 šaukštus tešlos, kepkite 3–4 minutes.
Dabar belgiškų vaflių receptas – jūsų kišenėje! Išmokus, gaminimas užtruks daugiausiai apie 10 minučių, pavyzdžiui, aš iš karto įjungiu vaflinę, kad sušiltų ir greitai gaminu tešlą. Vienas ir du, ir stebuklingi pusryčiai yra paruošti!
Skanaus!