Šis avižinis pyragėlis labai išpopuliarėjo socialiniame tinkle „Tik-Tok“, ir tai nenuostabu: sodrus šokolado skonis užkariauja nuo pirmo šaukšto! Pabandykite šią avižinę „košę“ gaminti porcijomis kiekvienam šeimos nariui – jiems tikrai patiks!
Avižinio pyragėlio ingredientai:
- 5 valg. š. bet kokio stambumo avižinių dribsnių,
- 2 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių,
- 1/2 a. š. kepimo miltelių,
- medaus arba cukraus pagal skonį,
- 1/2 prinokusio banano,
- žiupsnelis druskos,
- 1/3 stiklinės bet kokio pieno,
- nedidelė sauja bet kokių riešutų,
- pora gabalėlių juodojo arba pieninio šokolado.
Į maišytuvo dubenį supilkite avižinius dribsnius, kakavos miltelius, kepimo miltelius, medų, bananą, druską ir pieną.
Kruopščiai išplakite, kad gautumėte vienodą konsistenciją. Maždaug pusę mišinio supilkite į formą.
Sudėkite susmulkintą šokolado gabaliuką. Ant viršaus užpilkite likusią mišinio dalį. Ant viršaus taip pat dėkite šokolado gabaliukus ir riešutus pagal skonį. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių.
Avižų skonis šiame recepte pakyla į visai naują lygį!
Linkime gero skonio!