Ką tikriems aristokratams patiekdavo pusryčiams? Mažai tikėtina, kad Prancūzijos didikai pusryčiams valgydavo sumuštinius su sūriu. Keista, bet net aukšto rango bajorams per pusryčius būdavo patiekiami kiaušiniai. Ir šiandien jūs sužinosite, kaip ruošiami kiaušiniai „Orsini”. Tikri aristokratų pusryčiai!
Aristokratų pusryčiai
Purių kiaušinių istorija yra ne mažiau įdomi nei pats patiekalas. Šių pusryčių receptas asocijuojasi su garsaus prancūzų tapytojo Claude’o Monet vardu. Įdomu tai, kad apie „Orsini” kiaušinius pasaulis sužinojo paskelbus garsaus tapytojo dienoraščius. Pasak legendos, receptą menininkui davė paslaptingasis grafas Orsini, kuris lankėsi jo namuose.
Kiaušiniai „Orsini“ – tai klasikiniai aristokrato pusryčiai. Kiaušiniai gaunasi labai minkšti ir purūs.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 20 ml augalinio aliejaus
- žiupsnelio druskos
- petražolių
Gaminimas:
Pirmiausia paimkite kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių.
Į dubenį su šaltais kiaušinių baltymais įberkite druskos ir naudodami mikserį, vidutiniu greičiu, plakite iki standžių putų.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada paimkite silikoninį teptuką ir sutepkite kepimo popierių saulėgrąžų aliejumi tose vietose, kur paskleisite baltymus.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros. Kiekvienai porcijai ant kepimo popieriaus uždėkite po 2 šaukštus kiaušinių baltymų. Padarykite mažą įdubimą viduryje. Išplaktus kiaušinių baltymus pašaukite į orkaitę 4 minutėms. Orkaitės tuo metu negalima atidaryti.
Iškepus baltymams, trynius supilkite į baltymų įdubas. Kepimo skardą su kiaušiniais pašaukite į orkaitę dar 3 minutėms.
Visą gaminimo procesą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Šie kiaušiniai yra ne tik labai įmantrūs ir skanūs, bet ir labai paprastai paruošiami. Juos kepant užtruksite vos 10 minučių. Skanaus!