Maltą mėsą galima paruošti įvairiais būdais, bet galima ir sukurti tikrai išskirtinį skanėstą. Tokiu jūsų virtuvėje galėtų būti šios keptos bulvės su malta mėsa. Šis patiekalas paruošiamas greitai ir yra labai skanus!
Būtinai išsaugokite šį receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 400 g maltos mėsos
- Augalinio aliejaus
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Paprikos
- Raudonėlio
- Lauro lapų
- 400 g pomidorų tyrės
- Mocarelos sūrio
- Kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Nulupkite ir gerai nuplaukti bulves.
Supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, raudonaisiais pipirais ir raudonėliais.
Gerai išmaišykite ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Kepkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu.
Tada iškeptas bulves sudėkite į kepimo skardą.
Maltą mėsą taip pat, kaip ir bulves, paskrudinkite keptuvėje.
Į ją sudėkite nuluptą ir susmulkintą svogūną.
Kepkite apie 2-3 minutes.
Tada ant viršaus supilkite pomidorų tyrę.
Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, raudonėliu ir gerai išmaišykite.
Galiausiai įmaišykite išspaustą česnaką ir užpilkite vandens.
Įdėkite lauro lapą ir troškinkite po dangčiu 7 minutes ant silpnos ugnies.
Dabar sudėkite faršą ant bulvių ir tolygiai paskleiskite.
Ant mėsos sudėkite mocarelos sūrio nedidelius gabalėlius.
Tada viską apibarstykite tarkuotu sūriu.
Galiausiai ant sūrio tolygiai paskleiskite svogūnų žiedus, pagardinkite prieskoniais, užpilkite alyvuogių aliejaus.
Viską kepkite apie 15 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: