Malta mėsa yra gana populiarus daugelio patiekalų ingredientas ir gali būti panaudota įvairiems patiekalams gaminti.
Išbandykite ką nors naujo ir paruoškite šeimai šiuos originalius maltos mėsos „lizdelius“, užpildytus grybais ir sūriu bei iškeptus orkaitėje, pagal „YouTube“ kanalo receptą.
Norint juos paruošti, jums reikės:
- 800 g maltos kiaulienos arba jautienos (arba abiejų mėsų mišinio)
- 2 kiaušinių
- 2 svogūnų
- 300 g grybų
- 100 g kietojo sūrio
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį su malta mėsa.
Taip pat įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
Antrąjį svogūną nulupkite, supjaustykite mažesniais pusžiedžiais ir įdėkite kepti į keptuvę su trupučiu aliejaus.
Suberkite supjaustytus grybus ir viską kartu troškinkite keptuvėje.
Tuo tarpu kietąjį sūrį sutarkuokite su rupia tarka.
Į lėkštę įpilkite šiek tiek aliejaus ir iš mėsos pradėkite formuoti vidutinio dydžio „lizdelius“.
Pirmiausia padarykite kukuliukus, kuriuose įspauskite skylutes, o paskui iš jų suformuokite mėsos „lizdelius“.
Užpildykite juos tarkuotu sūriu, įdėkite troškintus grybus ir ant viršaus vėl užberkite tarkuoto sūrio sluoksnį.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: