Siūlome išbandyti vietoj kotletų! Esame tikri, kad virtuvėje praleidžiate nemažai laiko, tad gal išbandykite šį patiekalą!
Ingredientai:
- Malta mėsa – 400 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Duonos trupiniai – 100 g
- Augalinis aliejus – 50-70 ml
- Kiaušiniai – 5 vnt.
- Pomidorai – 1-2 vnt.
- Sūris (kietasis) – 150 gramų
- Pienas – 120 ml
- Švieži žalumynai – pagal skonį
- Druska, pipirai ir prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
Į faršą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius ir įmuškite vieną kiaušinį. Įberkite druskos ir pipirų, įpilkite augalinio aliejaus ir šiek tiek vandens, sumaišykite iki vientisos masės.
Faršą sudėkite į kepimo formeles, išteptas aliejumi. Atskirai išplakite kiaušinius su pienu, druska, pipirais ir smulkiai pjaustytomis žolelėmis. Į faršo vidų sudėkite supjaustytus pomidorus ir įdėkite šiek tiek tarkuoto sūrio. Supilkite kiaušinių mišinį ir apibarstykite likusiu sūriu. Sudėkite formeles į šaltą orkaitę. Įjunkite orkaitę, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir kepkite 30-35 minutes. Skanaus!