Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kopūstai, įdaryti pagal senelio receptą. Fantastiškai skanus ir paprastas patiekalas!

Puikus maltos mėsos ir kopūstų derinys nepaliks abejingų! Be to, tai daug paprastesnis receptas nei klasikinių balandėlių, nes šiuo atveju nereikia atskirai suvynioti.

Skonis yra tikrai puikus, ir jums tikrai patiks šis patiekalas.

Jums reikės:

  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1/2 puodelio ryžių
  • 1 puodelio vandens
  • 1 kopūsto galvos
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinio

Padažui:

  • 1 kiaušinio
  • 200 ml pieno
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • Žiupsnelio maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite ryžius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite nuplautus ryžius.

Ryžius užpilkite vandeniu ir pagardinkite druska.

Virkite ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.

Išpjaukite kopūsto kotą.

Įdėkite kopūstą į puodą, įpilkite vandens ir virkite 20 minučių, kol kopūsto lapai suminkštės.

Mėsos įdarui:

Paruoškite 500 g maltos mėsos, sutarkuokite morką ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, virtus ryžius ir 1 kiaušinį.

Gerai išmaišykite.

Atskirkite kopūsto lapus. Pašalinkite kietąją kopūsto lapų dalį.

Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi.

Kopūstų lapais išklokite kepimo skardos dugną.

Ant jų sudėkite maltą mėsą.

Ant viršaus išdėliokite kopūstus ir vėl paskleiskite maltą mėsą.

Vėl išklokite kopūstų lapais ir viską jais uždenkite.

Padažui:

Sumaišykite 1 kiaušinį, 200 ml pieno, 1/2 šaukštelio druskos, žiupsnelį juodųjų pipirų.

Kopūstų viršų subadykite šakute ir užpilkite paruoštu padažu.

Uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir folija.

Kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje.

Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių 200°C temperatūroje.

Papuoškite smulkintais krapais.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---