Žiemą daržovių pasirinkimas žymiai sumažėja. Parduotuvių lentynose vis tiek galite rasti bet ką. Bet aš ginčyčiausi dėl tokių produktų naudingumo. Todėl man labiau patinka burokėliai. Iš jų gaminu skanias salotas, o kartais tiesiog verdu ir valgau. Yra daug būdų, kaip išvirti burokėlius. Šiandien pasidalinsiu, kaip virti burokėlius maiše.
Mama išmokė mane šio kulinarinio triuko. Jaunystėje ji turėjo kaimynę, kuri nekentė virtų burokėlių kvapo. Būdama nekonfliktiška, mama pradėjo ieškoti tinkamos išeities iš padėties. Pasikalbėjusi su draugais, ji rado geriausią sprendimą.
Kaip virti gardžius burokėlius maiše?
Be specifinio kvapo nebuvimo, šis metodas turi ir kitų reikšmingų pranašumų:
- puodas po virimo lieka švarus
- daržovės būna sultingos, turtingo skonio
- nesugeria vandens
- išlaiko ryškią spalvą.
Paimkite vidutinio dydžio burokėlius su gilia bordo spalva. Gerai nuplaukite. Nenupjaukite uodegėlės, kad daržovės liktų nepakitę.
Sudėkite burokėlius į sandarų plastikinį maišelį (arba du plonus). Kiekvienam 250 g burokėlių įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Tai padarys skonį išraiškingesnį.
Stenkitės kiek įmanoma daugiau oro pašalinti, ir tvirtai suriškite. Verdant šakniavaisiai neturėtų pakilti. Užvirinkite vandenį ir įmerkite į jį maišelį.
Virkite ant silpnos ugnies 25 minutes.
Išvirusius burokėlius dėkite tiesiai su maišeliu į indą su šaltu vandeniu. Kai vanduo sušils, pakeiskite jį.
Maždaug po 10 minučių daržovė visiškai atvės. Dabar burokėliai gali būti naudojami pagal paskirtį.
Taip, šis burokėlių virimo būdas nėra pats įprasčiausias. Tai užtrunka ilgiau, nei burokėlių virimas mikrobangų krosnelėje. Bet ne visi ją turi. Ir man asmeniškai mikrobangų krosnelėje gaminti patiekalai yra neskanūs.