Mūsų šeimai labai patinka troškinti kopūstai su mėsa. Galime valgyti be galo! Pakanka šiek tiek nukrypti nuo įprasto recepto, ir jūs gaunate naują patiekalą. Pavyzdžiui, šie troškinti kopūstai su bulvėmis ir vištiena. Tai yra puikus patiekalas įtemptomis dienomis: jis paruošiamas paprastai, bet yra yra labai skanus. Tai ne tik garnyras, bet ir sotūs pietūs ar soti vakarienė.
Jums reikės:
- Vištienos 400 g
- Bulvių 300 g
- Svogūno 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Pievagrybių 150 g
- Kopūstų 300 g
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus, sumaišykite su tarkuotomis morkomis ir pabarstykite druska. Pagniaužykite viską rankomis ir kuriam laikui atidėkite.
Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su grybais ir smulkintais svogūnais.
Tada prie vištienos su grybais sudėkite pjaustytas bulves ir kepkite, kol apkeps.
Į tą pačią keptuvę sudėkite kopūstus su morkomis. Viską užpilkite vandeniu ir troškinkite 20 minučių, uždengę dangčiu. Tada pagardinkite druska ir pipirais, ir kepkite dar 10 minučių, uždengę dangčiu. Paruošta! Skanaus!