Agurkų grožis slypi ir tame, kad juos galima ruošti kiekvieną kartą kitaip. Panašu, jog bet kuri šeimininkė žino, kad rauginti agurkai patinka visiems. Bet tada ji randa dar vieną nuostabų receptą ir nustemba dėl rezultato.
Šiandien siūlome paruošti agurkus su alumi. Įdomu tai, kad olandai dažnai taip gamina agurkus, tačiau tokį receptą rasti nėra lengva.
Švelniai rauginti agurkai
Jums reikės:
- 500 g agurkų
- 500 ml alaus (geriau gyvo)
- 3 šaukštų acto
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 3 česnako skiltelių
- Lauro lapų
- 1 šaukštelio sausų garstyčių
- Šviežių krapų
Gaminimas:
Pirmiausia supjaustykite agurkus išilgai.
Į litrinio indo dugną įmeskite lauro lapų, sausų garstyčių ir česnako skiltelių (pirmiausia jas perpjaukite pusiau).
Į stiklainį taip pat galima įdėti šviežių krapų ir net nedidelį čili pipirą (jei turite).
Dabar sudėkite supjaustytus agurkus į stiklainį. Atidarykite alaus butelį ir supilkite jį į atskirą indą. Pridėkite druskos ir cukraus, taip pat įpilkite acto (jei norite, galite acto nenaudoti). Užvirkite, tada užpilkite agurkus su šiuo mišiniu ir sandariai užsukite stiklainį. Paruošta!
Per dieną ar dvi agurkai bus paruošti naudoti. Ir jų nuostabus skonis nustebins bet kurį žinovą. Be to, galite ne tik juos valgyti, bet ir gerti skystį, o tai bus ypač naudinga, jei vakarykštis vakaras buvo itin triukšmingas. Ne veltui žmonės šiuos agurkus vadina „pagirių“.
Tačiau net tiems, kurie retai mėgaujasi stipriaisiais gėrimais, šie agurkai patiks. Ir jei jau atsibodo agurkai paprastame sūryme, tai kodėl gi nepabandžius rasti įdomesnio recepto?