Konservavimo sezonas prasidėjo ir žiemai jau ruošiamos įvairių daržovių atsargos. Deja, kartais būna, kad nėra jėgų ištverti iki žiemos. Ir jau dabar norite ant stalo patiekti aštrų užkandį. Būtent todėl šaldytuve turėtų būti gruziniškai sūdyti agurkai. Apie juos šiandien ir kalbėsime.
Kuo skiriasi gruziniški agurkai nuo paprastų lengvai sūdytų agurkų? Žolelės, prieskoniai ir dar daugiau prieskonių. Gruzijoje pradėti sūdyti agurkai yra tokie kvapnūs, kad jiems neįmanoma atsispirti.
Jums reikės:
- Agurkų 1 kg
- Druskos 0,75 šaukšto
- Cukraus 1 šaukštelio
- Kumino 0,5 šaukštelio
- Aitriųjų paprikų dribsnių 0,5 šaukštelio
- Česnako 3 skiltelių
- Kalendros 0,5 ryšulio
Gaminimas:
Kad užkandis būtų dar aromatingesnis, rekomenduojame pasigaminti savo prieskonių. Norėdami tai padaryti, sumaišykite kuminą su aitriąja paprika, cukrumi ir druska.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į plastikinį indą su dangčiu. Česnaką išspauskite ant agurkų, pabarstykite prieskoniais. Suberkite smulkiai pjaustytus žalumynus.
Uždarykite plastikinį indelį dangteliu ir supurtykite, kad viskas susimaišytų. Agurkus palikite šaldytuve bent per naktį. Idealiu atveju turėtų praeiti para.