Beveik visi vaikai nemėgsta kopūstų. Kokių gudrybių tik nesiima mamos, norėdamos pasiūlyti vaikui daržovių kitu būdu. Bet visos pastangos būna veltui…
Todėl nusprendėme ateiti į pagalbą tiems, kurie kopūstų nemėgsta, ir paruošėme jums nuostabų kopūstų pyrago receptą. Kepimo būdo požiūriu jis panašus į pikantišką „Šarlotės“ pyrago versiją. Kepiniai yra tokie skanūs, kad absoliučiai visi juos valgo su malonumu… net jei įdarysite juos kopūstais!
Patarimas: kuo šviežesnis kefyras, tuo „Šarlotė“ geriau pavyks.
Ingredientai:
- 200 g kvietinių miltų
- 1 morka
- 100 ml kefyro
- 0,5 šaukštelio sodos
- druska (pagal skonį)
- 3 kiaušiniai
- 0,5 kg kopūsto galvos
- 100 ml majonezo
- 30 g sviesto
- citrinos sultys (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Sumaišykite kiaušinius, kefyrą, majonezą, druską, sodą. Persijokite miltus į skystų ingredientų mišinį. Užminkykite tešlą, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite.
2.Susmulkinkite kopūstus ir morkas. Kepkite juos keptuvėje, pagardinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Kopūstai turi būti minkšti.
3.Kepimo indo dugną patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Į kepimo indą supilkite mažiau nei pusę tešlos ir išlyginkite šaukštu.
4.Išdėstykite daržoves lygiu sluoksniu ant viršaus.
5.Uždėkite likusia tešla.
6.Indą pašaukite į orkaitę, 180 laipsnių temperatūroje kepkite tol, kol pyragas taps auksinės-rodos spalvos (apie 40–50 min.)
Pikantiškas pyragas bus skanus ir karštas, ir šaltas. Pasidalinkite su draugais! ir receptu, ir pyragu, jei jo liks…