Daugelis turi pripažinti, kad cukinijos kasdienėje mityboje tik supjaustomos pusžiedžiais, apkepamos ir patiekiamos su kitais patiekalais. Nors dabar jau galima surasti daugiau originalių patiekalų. Sotus cukinijų pyragas, neįprastas daržovių džemas, mėgstantiems eksperimentuoti, o dabar yra ir pikantiškas užkandis – marinuotos cukinijos maišelyje.
Džiaugiamės galėdami pasidalinti su jumis paprastu greito patiekalo receptu. Maišelyje marinuotos cukinijos puikiai derės prie grilio patiekalų.
MARINUOTOS CUKINIJOS MAIŠELYJE
Jums reikės:
- 2 cukinijų
- 1 svogūno
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 šaukštelio medaus ar cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 2 skiltelių česnako
- 1,5 šaukšto obuolių sidro acto
- 1 šaukštelio dižono garstyčių
- krapų ar petražolių pagal skonį
Gaminimas:
Pradėkime nuo cukinijų paruošimo. Daržoves gerai nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3-5 mm storio griežinėliais. Įsitikinkite, kad jų storis yra vienodas, nes kitaip cukinijos išsimarinuos netolygiai. Tada sudėkite į plastikinį maišelį.
Dabar supjaustykite krapus arba petražoles (galima naudoti abi žoleles) ir smulkiai supjaustykite nuluptą česnaką. Tada nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite visus ingredientus į maišelį prie cukinijų.
Tada į maišelį įpilkite druskos, medaus ar cukraus, jei norite, ir mėgstamų prieskonių. Čia nėra jokių apribojimų. Pavyzdžiui, prie cukinijos dera rūkyta paprika ir šviežiai malti juodieji pipirai.
Tuomet laukia pats svarbiausias momentas. Į maišelį supilkite saulėgrąžų aliejų, garstyčias ir actą. Tada sandariai uždarykite maišelį ir gerai suplakite. Visi ingredientai turi būti gerai susimaišę.
Leiskite cukinijoms pastovėti mažiausiai 30 minučių. Per tą laiką daržovė turės laiko marinuotis. Bet geriausia būsimą užkandį perkelti į šaldytuvą. Beje, tuo pačiu principu galite marinuoti cukinijos makaronus. Norėdami tai padaryti, tiesiog supjaustykite daržovę ne į žiedus, o į plonas juosteles.
Jei po ranka neturite acto, galite jį pakeisti citrinos sultimis. Tokiam skaičiui cukinijų užteks 2 šaukštų produkto. Be to, visada galite eksperimentuoti su marinatu. Pavyzdžiui, įmaišykite mėgstamų šviežių žolelių (kalendros, baziliko), aromatinių itališkų žolelių ar pipirų mišinio.
Kaip matote, aštrios cukinijos maišelyje išsimarinuoja tikrai labai greitai. Ingredientams paruošti jums prireiks ne daugiau kaip 10 minučių, o tada viską atliks plastikinis maišelis. Pabandykite paruošti tokį originalų patiekalą, ir tiesiog negalėsite sugalvoti geresnio užkandžio. Skanaus!