Marinuoti grybai, kaip ir parduotuvėje, per 20 minučių? Lengvai ir paprastai! Mūsų pievagrybių užkandžių receptas laimi dėl bent dviejų priežasčių: pirma, jis yra begėdiškai skanus, antra, užkandis paruošiamas akies mirksniu. Jei vis tiek manote, kad grybų rauginimas yra sunkus, negreitas ir siaubingai varginantis procesas, pabandykite virti pievagrybius pagal mūsų receptą. Jie pirmieji dingsta nuo Naujųjų metų stalo!
Įrodysime, kad marinuotų grybų gaminimas namuose yra smulkmena ir neužima daug laiko. Priešingai, grybus galima ir reikia marinuoti prieš pat šventę, užteks 20 minučių ir minimalaus produktų rinkinio. Kas yra svarbu, net nepatyręs virėjas gali susidoroti su šia užduotimi. Pabandom?
Ingredientai:
- 1 kg pievagrybių
- 2 svogūnai
- 6-8 skiltelės česnako
- 75 ml augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 75 ml acto
- 10 vnt. džiovintų gvazdikėlių
- 10 vnt. kvapiųjų pipirų grūdelių
- 10 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 6 vnt. lauro lapų
Gaminimo eiga:
1.Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, didelius grybus supjaustykite į 2–4 dalis.
2.Įdėkite grybus į sausą keptuvę, 5 minutes pakepkite uždengę, ant vidutinės ugnies. Pievagrybiai turi išleisti sultis.
3.Per tą laiką paruoškite marinatą. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su česnaku giliame dubenyje. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų ir juodųjų pipirų grūdelių, kalendrų, gvazdikėlių ir lauro lapų. Visus ingredientus užpilkite actu ir kruopščiai išmaišykite.
4.Gautą marinatą supilkite į keptuvę ant grybų ir virkite ant silpnos ugnies 5–7 minutes. Išjunkite kaitlentę ir leiskite grybams dar 3–4 minutes pabūti uždengtiems.
5.Paruoštus grybus su marinatu supilkite į 1,5 litro stiklainį, uždarykite dangtį ir visiškai atvėsinkite. Atvėsintus grybus galite trumpam įdėti į šaldytuvą.
6.Skanaus! Patiekite grybus su mėgstamu garnyru ar naudokite patiekalams ruošti (pvz., salotoms).
Naminius marinuotus grybus galima laikyti šaldytuve hermetiškame inde iki 2 savaičių. Bet, tiesą sakant, tokie grybai ilgai ten neišbūna – juos suvalgo svečiai (ar namiškiai) vienu prisėdimu, o kai kurios namų šeimininkės – net ir gamindamos maistą…
Jei jums patiko šis paprastas šventinio stalo užkandžio receptas, nepamirškite apie tai pasakyti savo draugams. Esame tikri, kad paragavę jūsų marinuotų grybų, patys svečiai reikalaus išduoti maisto gaminimo paslaptį!