Virti kukurūzai neatsiejami nuo vasaros. Man asmeniškai garuojančios saulėtos burbuolės primena keliones prie jūros tolimoje vaikystėje. Tai buvo geriausias būdas numalšinti alkį po ilgų maudynių. Šiandien, turguje nusipirkusi keliolika kukurūzų burbuolių, pagalvojau, kaip skaniai išvirti jas visai šeimai.
Man į pagalbą atėjo kaimynė, kuri jaunystę praleido kurortiniame mieste prie jūros. Ten ji virdavo kukurūzus ir pardavinėdavo juos paplūdimyje. Kaimynė kukurūzus virdavo pagal slaptą metodą, dėl kurio paplūdimyje jie tapdavo populiariausi ir skaniausi.
Virti kukurūzai
Jums reikės:
- 10 kukurūzų burbuolių
- 2-3 litrų vandens
- 40 g sviesto
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite kukurūzų burbuolių lapus ir 2 valandas mirkykite jas vandenyje. Dėl to grūdai taps minkštesni.
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai tik vanduo užvirs, burbuoles sudėkite į puodą.
Tada į vandenį įdėkite sviesto. Uždenkite ir virkite kukurūzus 15-20 minučių.
Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, į puodą įberkite druskos ir baikite virti.
Iš puodo, kuriame virė kukurūzai, išpilkite vandenį, uždenkite dangčiu, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite šiltai dar 20 minučių. Kukurūzai paruošti!
Ant grotelių kepti kukurūzai
Jei norite sodresnio ir intensyvesnio skonio, pabandykite kukurūzus kepti ant grotelių.
Paimkite keletą kukurūzų burbuolių ir virkite jas 15-20 minučių. Jei kukurūzai minkšti, šį žingsnį galite praleisti.
Kopūstų burbuoles supjaustykite vienodais gabalėliais, aptepkite sviestu ir lengvai pasūdykite.
Ant įkaitintų grotelių sudėkite kukurūzų gabaliukus. Kepkite juos iš visų pusių, kol gražiai apkeps.
Tada perkelkite kukurūzus į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms. Ant grotelių kepti kukurūzai paruošti!
Kukurūzai gali būti puikus garnyras prie mėsos ar žuvies arba taip pat gali būti kaip atskiras patiekalas.
Skanaus!