Kaip aš myliu pavasarį… Gamta bunda, aplink viskas žydi, o lentynose atsiranda šviežių daržovių. Ypač laukiu šviežių kopūstų. Iš jų galima pagaminti tiek daug dalykų. Pavyzdžiui, kopūstų suktinukai ar pyragas. Apskritai man kopūstai yra tarsi skęstančiam žmogui gelbėjimosi ratas. Jie greitai numalšina alkį ir yra labai universalūs.
Ir kad patiekalas būtų dar skanesnis, įdedu vištienos filė sluoksnį. Lengva mėsa neapsunkina patiekalo ir neužgožia kopūstų skonio. Taigi, net ir dietos besilaikantis žmogus gali sau leisti mažą gabalėlį šio skanėsto.
Jums reikės
- Kopūstų 800 g
- Morkų 100 g
- Vištienos filė 500 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 100 g
- Graikiško jogurto 100 g
- Kepimo miltelių 4 g
- Druskos 1,3 šaukštelio
- Svogūnų laiškų 3-4 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 2-3 šaukštų
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Kopūstus smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves pagardinkite druska ir viską išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje. Susmulkinkite svogūną ir patroškinkite 30 sekundžių, tada suberkite daržoves ir uždengę troškinkite 15 minučių.
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Tešlai sumaišykite jogurtą, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite šiek tiek tešlos ir išdėliokite pusę troškintų kopūstų ant dugno. Tada sudėkite vištieną, šiek tiek apibarstykite pipirais ir druska.
Uždenkite mėsą likusiais kopūstais ir tešla. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite pyragą 15 minučių.