Kopūstų kotletai
Sudėtis:
Kopūstų – 1 kg.
Svogūnų – 1 vnt.
Manų kruopų – 0,5 stiklinės
Miltų – 0,5 stiklinės
Česnakų – 2 skiltelės
Krapų
Augalinio aliejaus kepimui
Maltų džiūvėsėlių
Druskos pagal skonį
Prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
✔ Kopūstus supjaustykite į 4 dalis ir virkite pasūdytame vandenyje 8–10 minučių. Išvirusius kopūstus sudėkite į kiaurasamtį, tada sumalkite ir nusunkite, kad pašalintumėte vandenį.
✔ Su smulkia trintuve sutarkuokite svogūną, o česnaką išspauskite su spaudykle. Smulkiai supjaustykite krapus. Į kopūstą suberkite svogūnus, česnaką ir krapus. Druskos ir prieskonių dėkite pagal savo skonį.
✔ Suberkite miltus, manų kruopas ir kruopščiai viską išmaišykite. Iš masės suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite augaliniame aliejuje iki traškios auksinės spalvos.