Jei norite kažko skanaus, bet ne per sunkaus skrandžiui, baklažanai, kepti orkaitėje, yra būtent tai, ko jums reikia. Šis užkandis patinka visai šeimai.
Ypatingas dėmesys šiame recepte, žinoma, skiriamas padažui. Kadangi patys baklažanai neturi ypatingo skonio, būtent padažas padarys patiekalą skaniu ir pilnaverčiu.
BAKLAŽANAI, KEPTI ORKAITĖJE
Jums reikės:
- 1 baklažano
- 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
Padažui reikės:
- 1 šaukštelio garstyčių
- 2 šaukštelio adžikos
- 1,5 šaukštelio medaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 valgomojo šaukšto balzamiko acto
- druskos
- 1 šaukštelio Itališkų žolelių
Gaminimas:
Nuplaukite ir išdžiovinkite gana didelį baklažaną. Tada perpjaukite išilgai į dvi dalis. Atsargiai įpjaukite vidinių dalių paviršių, kur yra sėklos. Nepažeiskite daržovių odelės. Ant kiekvienos pusės tolygiai užpilkite pusę šaukštelio druskos. Palaukite 20 minučių, kol pasišalins visas kartumas, bet baklažanai išliks sultingi.
Paruoškite padažą: sumaišykite garstyčias, medų, adžiką ir balzaminį actą. Jei medus sukietėjęs, šiek tiek jį pašildykite.
Nulupkite česnaką. Išspauskite ir įmaišykite į padažą. Dabar pagardinkite jį itališkomis žolelėmis ir druska. Nepamirškite, kad druska nuo baklažanų visiškai nenusiplaus, todėl nepersistenkite. Išmaišykite paruoštą padažą.
Baklažanus nuplaukite. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Kepimo skardoje įtieskite kepimo popierių ir sutepkite jį augaliniu aliejumi. Ant viršaus išdėliokite baklažanus ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Storu paruošto padažo sluoksniu aptepkite puseles.
Kepkite patiekalą orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, 30-50 minučių, priklausomai nuo daržovės dydžio. Jei padažas pradeda degti anksčiau laiko, tada baklažanus uždenkite folija ir sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.
Patiekite baklažanus šiek tiek atvėsusius. Pabarstykite žolelėmis ir padėkite ant stalo baklažanų laivelius, pagardintus ta pačia adžika. Taip bus dar skaniau. Šis patiekalas yra užkandis, o tai reiškia, kad jį galima derinti su mėsa arba valgyti atskirai.
Baklažanai yra puikus pagrindas daugeliui patiekalų.
Skanaus!