Patiekalai iš cukinijų yra ne tik skanūs, bet ir neįtikėtinai sveikas, lengvas maistas, tinkantis visiems, kurie prižiūri savo figūrą. Vasaros sezono įkarštyje įdarytos cukinijos yra pats geriausias pasirinkimas, nes mėsos ir sūrio įdaras tobulai papildo cukinijos skonį.
Nereikia nieko apkepti atskirai, viskas puikiausiai iškepa orkaitėje. Ir rezultatas gali papuošti net prabangiausios šventės stalą. Patiekalas ruošiamas paprastai, tačiau gaunasi labai skanus ir atrodo gana įspūdingai.
CUKINIJOS SU MALTA MĖSA IR SŪRIU
Jums reikės:
- 2 cukinijų
- 250 g maltos vištienos
- 2 pomidorų
- 130 g sūrio
- 1 svogūno
- pipirų ir druskos pagal skonį
Gaminimas:
Cukiniją supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Odelę galite pašalinti arba palikti. Pavyzdžiui, man labiau patinka be jos.
Naudodami mažą stiklinę, peilį ar specialų įrankį, kiekvieno apskritimo centre padarykite skylę. Neišmeskite šerdžių, jos dar pravers.
Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite į maltą mėsą. Cukinijų šerdis sumalkite maišytuve iki tyrės ir taip pat sudėkite prie maltos mėsos.
Pagardinkite druska, pipirais ir kruopščiai išmaišykite.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.
Ant jos išdėliokite cukinijas ir užpildykite paruošta malta mėsa.
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Kiekvieną cukiniją uždenkite pomidoro skiltele.
Kepkite cukinijas 25 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Tada išimkite jas iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Tai viskas. Cukinijos su malta mėsa ir sūriu yra paruoštos, galite patiekti.
Nebūtina rinktis tiksliai recepte nurodytus ingredientus. Galite juos pakeisti kitais. Pavyzdžiui, maltą vištieną galima pakeisti kiauliena, o pomidorus – baklažanais ar paprikomis. Nesivaržykite eksperimentuoti ir turėsite nuostabų vasaros patiekalą.
Skanaus!