Jei nenorite kepti cukinijų, o kiti receptai atrodo labai sudėtingi, nesijaudinkite, yra išeitis! Orkaitėje keptos traškios cukinijų lazdelės su sūriu yra tikras išsigelbėjimas. Nereikia jokių keptuvių ir ilgo stovėjimo prie viryklės! O cukinijų lazdelės skanios tiek karštos, tiek šaltos.
CUKINIJŲ LAZDELĖS ORKAITĖJE
Šiandien pasidalinsime net dviem paprastais receptais. Šis užkandis yra skanus, sveikas ir nekenkia figūrai.
Sultingos, kvepiančios lazdelės su traškia plutele yra tikras išgelbėjimas besilaikantiems dietos.
Cukinijų lazdelės su prieskoniais
Jums reikės:
- 3-4 nedidelių cukinijų
- 1 šaukštelio paprikos
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio aliejaus
- 50 g kietojo sūrio
Gaminimas:
Cukinijas supjaustykite 5 cm ilgio lazdelėmis, pasūdykite, įpilkite augalinio aliejaus.
Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, prieskonius, sūrį ir maltą česnaką. Apvoliokite cukinijas šiame mišinyje ir išdėliokite ant kepimo skardos.
Cukinijas kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Patiekite cukinijų lazdeles karštas su grietine arba jogurto padažu. Skanaus!
Traškios cukinijų lazdelės džiūvėsėliuose
Jums reikės:
- 2-3 nedidelių cukinijų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 1 valgomojo šaukšto džiūvėsėlių arba sezamo sėklų
- 2 kiaušinių
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- 0,5 šaukštelio rytietiškų prieskonių
- 0,5 šaukštelio ciberžolės
- 0,5 šaukštelio česnako granulių
Gaminimas:
Cukinijas supjaustykite lazdelėmis. Apibarstykite druska ir leiskite pastovėti 15 minučių. Praėjus šiam laikui, pašalinkite išsiskyrusį skystį ir nusausinkite likusią drėgmę popieriniu rankšluosčiu.
Cukinijas sudėkite į maišelį ir sumaišykite su miltais.
Džiūvėsėlius arba sezamo sėklas sumaišykite su prieskoniais.
Kiaušinius išplakite su grietine ir žiupsneliu druskos.
Cukinijas pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada gerai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštas lazdeles išdėliokite kepimo skardoje ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 15 minučių.
Patiekite traškias cukinijas su grietine ar česnakiniu padažu. Skanaus!
Šis sveikas, mažai kalorijų turintis užkandis yra juokingai paprastas ir labai greitai paruošiamas!