Patyrusiai šeimininkei sunku įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Ši nuostabi daržovė teikia milžinišką naudą ir tinka įvairiausiems kulinarijos šedevrams, nesvarbu, ar tai būtų pirmieji patiekalai, ar užkandžiai.
Ir šiandien jums pasakysime, kaip paruošiami skanūs ir lengvi cukinijų kotletai, kurie užims garbingą vietą ant jūsų stalo. Šiam burnoje tirpstančiam patiekalui paruošti reikia tik nebrangių produktų ir šiek tiek laiko. Būtinai pagaminkite jį ir pradžiuginkite visą šeimą.
Cukinijų kotletai
Jums reikės:
- 7 vidutinių cukinijų
- 200-300 g sudžiūvusios duonos
- 5-6 skiltelių česnako
- 2 kiaušinių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite cukinijas, pašalinkite sėklas, nupjaukite kotelius.
Nuluptas cukinijos sutarkuokite vidutinio dydžio tarka, apibarstykite druska. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Tuo tarpu maišytuvu sumalkite duoną iki trupinių. Galite duoną smulkinti rankomis, tačiau tai užtruks ilgiau, o trupiniai nebus pakankamai smulkūs.
Česnako skilteles nulupkite ir išspauskite.
Gerai išspauskite cukinijas, kad pašalintumėte išsiskyrusias sultis.
Į išspaustą minkštimą suberkite duonos trupinius, česnaką ir įmuškite kiaušinius. Pagardinkite pipirais ir kruopščiai sumaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš gautos masės suformuokite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels. Skanaus!
Kai kotletai iškeps, patiekite juos su grietine. Be to, jie yra nepaprastai skanūs ne tik vos iškepę, bet ir šalti.