Patiekalai iš cukinijos yra ne tik skanūs, bet ir nepaprastai sveiki. Ši daržovė yra lengvas maistas, tinkantis visiems, stebintiems savo figūrą. Vasaros sezono įkarštyje siūlome paruošti cukinijas su maltos mėsos ir sūro įdaru.
Atskirai kepti nieko nereikia, viskas apkepa orkaitėje. O rezultatas būna tiesiog neįtikėtinas. Patiekalą paruošite labai paprastai, tačiau jis atrodys tikrai įspūdingai.
CUKINIJOS SU MALTA MĖSA IR SŪRIU
Jums reikės:
- 2 cukinijų
- 250 g maltos vištienos
- 2 pomidorų
- 130 g sūrio
- 1 svogūno
- pipirų ir druskos pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite cukiniją 2-3 centimetrų storio griežinėliais. Žievę galite pašalinti arba palikti, spręskite patys.
Naudodami nedidelę stiklinę, peilį ar specialų įrankį, padarykite skylę kiekvieno apskritimo centre. Neišmeskite šerdžių, jos dar pravers.
Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite jį į faršą. Sumalkite cukinijos šerdis maišytuve ir sumaišykite kartu su malta mėsa ir svogūnu.
Įberkite druskos, pipirų ir kruopščiai viską sumaišykite.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.
Ant jos išdėliokite cukinijos gabalėlius ir užpildykite juos paruošta malta mėsa.
Supjaustykite pomidorus plonais griežinėliais. Kiekvieną cukiniją uždenkite pomidoro riekele.
Kepkite cukinijas 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Tada išimkite iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Viskas. Cukinijos su malta mėsa ir sūriu yra paruoštos, galite patiekti. Skanaus!
Nebūtina rinktis tiksliai tuos ingredientus, kurie nurodyti recepte. Galite juos pakeisti kitais. Pavyzdžiui, maltą vištieną galima pakeisti kiauliena, o pomidorus – baklažanais ar paprikomis. Nedvejodami eksperimentuokite ir turėsite puikų vasaros valgį.