Kol dar yra šviežių ir jaunų cukinijų, turėtumėte spėti išbandyti visus galimus patiekalus, kuriuos galima iš jų pasigaminti. Taip pat šį patiekalą galima gaminti ir iš senų cukinijų.
Štai kaip pasigaminti cukinijų ir grybų suktinukus.
Jiems paruošti jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio cukinijos;
- 200 g šampinjonų (šviežių);
- 1 morkos;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 valgomojo šaukšto grietinės;
- 1 svogūno;
- Augalinio aliejaus.
Kaip paruošti:
- Nuplaukite ir nulupkite daržoves, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o grybus – vidutinio dydžio gabalėliais.
- Sutarkuokite morkas tarka arba supjaustykite jas plonomis juostelėmis.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite grybus.
- Kai visiškai išgaruos vanduo, sudėkite svogūnus, o po to morkas.
- Cukiniją išilgai supjaustykite ne storesniais kaip 5 mm griežinėliais.
- Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska ir patepkite šlakeliu augalinio aliejaus, ir lengvai pakepinkite keptuvėje.
- Nuvarvinkite cukinijas ir paskleiskite jas ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Tada sumaišykite atskirame inde grietinę, smulkiai supjaustytas šviežias žoleles ir susmulkintą česnaką, ir palikite padažą penkiolika minučių pastovėti.
- Tuo metu paimkite cukinijos griežinėlius, ant jų plonu sluoksniu uždėkite keptų grybų, aptepkite padažu ir susukite į ritinėlius.
- Galite patiekti šiltą arba kaip šaltą užkandį.
Mėgaukitės maloniu skoniu!