Kepsneliai iš cukinijų yra lengvai paruošiami ir jų sugadinti tiesiog neįmanoma. Šis receptas turi vieną paslaptį ir susidaro įspūdis, kad daržovių griežinėliai tikrai paruošti su mėsos įdaru.
Būtinai pabandykite juos išsikepti namuose, rezultatas jus tikrai nustebins!
Jums reikės:
- 2 cukinijų
- 1 svogūno
- 0,5 duonos (arba batono) kepalo
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto miltų
- 1 šaukšto majonezo
- 3 šaukštų džiūvėsėlių
- druskos pagal skonį
- džiovintų česnakų arba šviežiai išspaustų česnakų
- 0,5 šaukštelio kalendros
Neprivalomi priedai:
- Malti juodieji pipirai
- Paprikos milteliai
Kaip paruošti cukinijos gabalėlius, nepanaudojus nė gramo mėsos
- Pirmiausia leiskite duonos riekelėms išbrinkti vandenyje. Arba palaukite, kol išspausite cukinijų sultis ir galėsite jose pamirkyti duonos riekeles.
- Pirmą kartą pamačiau šią procedūrą restorane ir mane tai labai sudomino. Nuo to laiko pamirkau visokius duonos kampelius ir aš.
- Cukinijas sutarkuokite su rupia tarka.
- Žievelės pašalinti nereikia.
- Tada pasūdykite ir gerai išmaišykite.
- Leiskite šiek tiek pabūti, kad pasišalintų skysčio perteklius – tada nupilkite skystį arba panaudokite duonos riekelėms mirkyti.
- Tuo tarpu sumaišykite smulkintą svogūną ir išspaustą iš duonos vandenį. Duoną sudėkite į virtuvinį kombainą, kur mišinys bus sutrintas į smulkią masę.
- Į masę įdėkite svogūnų, cukinijų ir viską gerai išmaišykite.
- Dabar galite įmušti kiaušinius, įdėti majonezo ir česnako.
- Įberkite pusę šaukštelio kalendros. To pakaks, kad cukinijai ji suteiktų mėsos skonį.
- Šio prieskonio dėka patiekalas bus nepaprastai gardus.
- Gautą mišinį gerai sumaišykite.
- Tada suberkite miltus, džiūvėsėlius ir dar kartą išmaišykite.
- Maišydami turėtumėte pajusti mėsos kvapą, kurį sukuria česnakai ir kalendra.
- Tada galėsite padaryti paplotėlius ir apvolioti juos džiūvėsėliuose.
- Tada kepkite kaip klasikinius kotletus. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol jų plutelė paruduos.
- Kepsniukai bus viduje sultingi ir traškūs išorėje!
- Jie gali būti patiekiami su grietine ir krapais – toks derinys yra labai skanus!
Linkime gero skonio!