Šį patiekalą iš karto pamėgs visa jūsų šeima. Paruošimas labai paprastas, reikia tik kelių nebrangių ingredientų. Kartą paragavę šių bulvių bandelių, norėsite jas gaminti dar ir dar kartą!
Paruoškite šį patiekalą pagal „YouTube“ kanalo receptą.
Jums reikės:
- 3 vidutinio dydžio bulvių (300 g)
- 1 šaukštelio druskos
- 1 kiaušino
- 1 puodelio bulvių sultinio
- 1 šaukštelio sausų mielių (7 g)
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- 450-500 g pusiau rupių miltų
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Po to bulves išgriebkite iš vandens (bet dalį vandens įpilkite į stiklinę, nes jo dar prireiks) ir sutrinkite bulves trintuvu.
Į sutrintas bulves įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Įpilkite vandens, kuriame virė bulvės, įberkite sausas mieles ir cukrų, viską išmaišykite iki vientisos masės. Įberkite miltų ir užminkykite vientisą tešlą.
Kad tešlą būtų lengviau minkyti, galite įpilti šaukštą aliejaus ir gerai viską dar kartą išmaišykite.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pakilti 30 minučių.
Kai tešla pakils, patepkite rankas trupučiu aliejaus, perkelkite tešlą ant darbastalio ir supjaustykite ją į 12 maždaug vienodų dalių.
Suformuokite rutuliukus, sudėkite juos vieną šalia kito ant lentos, uždenkite medvilniniu audiniu ir palikite 5-7 minutes, kad šiek tiek pakiltų.
Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus, gerai įkaitinkite ir apkepkite paruoštas bandeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: