Išbandykite šią skanią vyšnių želė pagal šį receptą, ją galite laikyti stiklainiuose ir išsaugoti puikų vyšnių skonį!
Puikiai tinka desertams ir pyragams.
Jums reikės:
- 1 kg šviežių vyšnių
- 700 g cukraus
- 40 g greito paruošimo želatinos
Gaminimo eiga:
- Visų pirma turite atrinkti gražiausias vyšnias, išmeskite sugedusias ir pašalinkite kotelius.
- Užpilkite vandeniu ir laikykite 3 valandas, kad atsikratytumėte kirminų.
- Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi ir želatina.
- Leiskite vyšnioms pabūti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
- Puodą su vyšniomis uždėkite ant viryklės, užvirkite ir dar virkite apie 3 minutes.
- Pašalinkite putas ir sumažinkite temperatūrą.
- Paruoškite sterilizuotus stiklainius.
Dar karštą vyšnių želė supilkite į stiklainius, uždarykite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir apklokite šilta antklode, kol visiškai atvės.
PATARIMAS: rinkitės prinokusias vyšnias, kuriose yra daug sulčių.
Stiklainius laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Skanaus!