Lengvas, malonus skonis – štai, ko reikia karštomis vasaros dienomis. Skanų želė desertą tikrai nesuku pasigaminti, būtinai pamėginkite!
Uogų želė yra vienas geriausių vasaros desertų: ji yra lengvo, malonaus skonio ir puikiai gaivina karštą dieną. Norint pasidaryti želė, jums reikės želatinos ir uogų sulčių, sirupo, pieno ar grietinėlės. 1 litrui skysčio reikia apie 50 g želatinos. Želatina išmirkykite vandenyje ir palikite išbrinkti. Jai išbrinkus, vandens perteklių nupilkite ir želatiną supilkite į verdantį sirupą ar pieną ir nuolat maišykite, kol ištirps. Šis mišinys turi būti supilamas į formeles, atvėsinamas ir kelias valandas laikomas šaldytuve. Norėdami švelniai išimti želė iš formos, kelioms sekundėms turite panardinti indą į karštą vandenį.
Tokiam desertui tinka bet kokios uogos – vyšnios, gervuogės, avietės, braškės, raudonieji ir juodieji serbentai, spanguolės, bruknės ir kt. Iš uogų pasigaminkite tyrę ir sumaišykite su želatina, ištirpinta nedideliame kiekyje verdančio vandens. Taip pat galite užvirinti uogų sulčių želė ir užpilti ja šviežias uogas.
Taip pat į želė galite įdėti vanilės, citrusinių vaisių žievelės, įpilti vyno ir įvairių likerių, kad būtų galima pridėti ypatingą skonį. Želė, paskirstyta sluoksniais, atrodo labai įspūdingai. Jei norite tai padaryti, po vieną į formas pilkite kelių rūšių želė, dėkite įvairias uogas, užtarkuokite šokolado ir dar pagardinkite grietinėle. Svarbiausia, kad sluoksniai vienas ant kito būtų pilami tuomet, kai ankstesnis kiek sustingsta.
Uogų želė gali būti naudojama ne tik kaip savarankiškas desertas, bet ir įvairiems kepiniams papuošti. Kai želė jau pakankamai kieta, bet dar nėra visiškai sukietėjusi, ji gali būti pilama ant torto. Tuomet palikite ją baigti kietėti vėsioje vietoje. Paruoštą želė taip pat galima supjaustyti kubeliais ir papuošti jais ant torto ar kokį kitą desertą.