Patikėkite, ši vištienos krūtinėlė bus pasakiško skonio. Iš tikrųjų, šiuo marinatu galite pagardinti bet kokios rūšies mėsą.
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlė – 500 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
- ciberžolė, vištienos prieskoniai – pusė arbatinio šaukštelio
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- aitriosios paprikos prieskoniai, juodieji pipirai, sezamo sėklos ir druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Kiaušinius sumaišykite su ciberžole, žolelėmis ir visais prieskoniais iki vientisos masės.
Tuomet sudėkite garstyčias ir krakmolą, vėl viską išmaišykite.
Įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir vėl išmaišykite.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite porcijomis ir apibarstykite druska iš abiejų pusių.
Pamerkite visus mėsos gabalėlius į marinatą ir palikite 2 valandoms pastovėti.
Patarimas: kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, geriausia mėsą palikti marinate per naktį.
Įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite, kol mėsa pasidarys auksinės rudos spalvos.
Galiausiai iškeptą krūtinėlę apibarstykite sezamo sėklomis ir smulkintomis žolelėmis. Skanaus!