Tai turbūt greičiausias desertas, kurį galite pagaminti. Šis pyragas su kreminiu įdaru yra labai skanus, tad būtinai pagaminkite jį savo šeimynai. Šis desertas puikiai tiks prie kavos, o geriausia tai, kad pyrago nereikia kepti!
Jei norite dar labiau supaprastinti pyrago paruošimą, galite jo nepuošti glajumi, tiesiog papuoškite jį tarkuotu šokoladu ar kokoso drožlėmis.
Ingredientai:
- 600 ml pieno
- 220 g plaktos grietinėlės
- 450 g sviestinių sausainių
- 2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių.
Papuošimui:
- 200 g cukraus pudros
- 3 valgomieji šaukštai šilto pieno
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 3 valgomieji šaukštai kakavos.
Jei nenorite puošti pyrago glaistu, galite jį papuošti kokoso drožlėmis ar kaip kitaip.
Gaminimas:
Pradėkite nuo kremo paruošimo. Pudingo miltelius išplakite su pienu, kol gausis tolygiai vienoda masė.
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su vaniliniu pudingu.
Cukraus galite įdėti pagal savo skonį. Glajui sumaišykite šiltą pieną, lydytą sviestą, kakavą ir cukraus pudrą.
Tuomet pradėkite sluoksniuoti:
Pirmąjį sausainių sluoksnį dėkite ant dubenėlio, ant sausainių dėkite pusė kremo ir išlyginkite. Tada vėl dėkite sausainių sluoksnį ir ištepkite kremu.
Jei norite, galite sausainius apšlakstyti atšaldyta kava su lašeliu romo. Po kremo dėkite dar vieną sausainių sluoksnį. Paskutinis sluoksnis yra glajus. Jei turite mėgstamiausią glajaus receptą, drąsiai jį naudokite. Prieš patiekdami, leiskite pyragui pastovėti vėsioje vietoje. Skanaus!